19. september 2018 af Anna Sandal

Nu er der gang i lederudviklingen i Det Blå Danmark

Med opstart af Blue Diploma er det lykkedes UCL at udvikle den første diplomuddannelse i ledelse i tæt samarbejde med den maritime branche.

Uddannelse med afsæt i den maritime hverdag

Fremover kan medarbejdere i den maritime branche – både ledere og ansatte med lederambitioner – få sig en lederuddannelse. En diplomuddannelse, som tager afsæt i den maritime virkelighed.

– Det er vigtigt, at lederuddannelse afspejler det maritime arbejdsliv. De studerende skal have ny teori og viden, som hele tiden bliver koblet til deres maritime hverdag, fortæller Jens Linder, UCL Erhvervsakademi og Professionsskole. Jens Linder har selv en baggrund som styrmand.

– Derfor har vi også udviklet uddannelsen i tæt samarbejde med en række aktører fra den maritime branche, siger han.

Nu er uddannelsen i gang

Det første hold studerende er netop startet. Her deltager både sejlende og ansatte i land tilknyttet det maritime. Ifølge Jens Linder er der i den maritime branche et stort behov for lederuddannelse.

– Inden for det maritime har der ikke været tradition for efter- og videreuddannelse i ledelse. Typisk har kompetenceudviklingen kredset om det tekniske og fagfaglige, forklarer Jens Linder, og peger på, hvordan uddannelsen kommer til at styrke den enkelte og branchen som helhed:

– Den enkelte deltager får styrket sit lederskabet ved at få koblet teori og ny viden på sin praksis. Samtidig er god ledelse af stor betydning for forretningsudviklingen og evnen til at skabe vækst.

Økonomisk støtte til virksomhederne

På det første diplomhold er der både rederidirektører, styrmænd, skibsførere, ledere fra offshore og undervisere.

Den Danske Maritime Fond støtter uddannelsen og giver hver deltagers virksomhed mulighed for at søge op til 50% legatstøtte af studieafgiften.

For kommunalt ansatte er der også muligheder for støtte gennem Den Kommunale Kompetencefond.

Mød nogle af de første Blue Diploma-studerende

Læs, hvorfor 49-årige Carsten Kruse, rederidirektør, Samsø Rederi, efter 25 år som leder har valgt at gå i gang med Blue Diploma:

25 år som leder og i gang med diplomuddannelse: ”Jeg bliver bedre rustet”

Eller hør om, hvordan 38-årige Sandra Malik, underviser på Svendborg Søfartsskole, vil bruge uddannelsen som karrierespringbræt:

”En uddannelse lige efter mit hoved”

Læs mere om Blue Diploma

Kontakt
Fakta om uddannelsen Blue Diploma

Blue Diploma er en diplomuddannelse i ledelse udviklet af UCL Ledelse og Organisation i samspil med den maritime branche. En fuld diplomlederuddannelse giver samlet 60 ECTS-point og er dermed en fuldgyldig diplomuddannelse i ledelse, som også er kompetencegivende inden for andre fagområder.

På uddannelsen bliver man bl.a. styrket inden for områderne:

  • styring og strategi
  • organisation og processer
  • økonomisk ledelse
  • lederkommunikation
  • professionelt lederskab.

Undervisningen foregår på UCL Ledelse og Organisation, Rugårdsvej 286, 5210 Odense NV, ligesom der også er mulighed for fjernundervisning.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.